Woda pod plastikową pokrywą klapy bagażnika liftback !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaroon
    Classic
    • 2012
    • 14

No faktycznie raczej hampli tak nie zapowietrzy.
    Jeszcze przychodzi mi go glowy dostrzykiwanie do zbiorniczka plynu strzykawka, napewno jakies pecherzyki sie pojawily. Ale Wlane 40 ml. strzykawka od gory chyba natychmiast nie zapowietrzy ukladu .......

Dzisiaj podjechalem do serwisu gdzie wymieniali plyn, gostek stwierdzil ze ten odglos to praca serwa, ze hamulec pracuje OK.

Wiec nie wiem, wydaje mi sie ze wczesniej byl twardszy na gorze, moze jestem przewrazliwiony po akcjach serwisowych poprostu :P
  • patryk891
    Ambiente
    • 2010
    • 104
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Witam kolegów mam problem mianowicie po ostatnich deszczach zbiera mi się woda pod plastikową osłoną klapy bagażnika jak zamykam klape to wylewa się duża ilość wody i teraz pytanie skąd ona może się tam pojawiać (którędy) i czy są jakieś kanaliki ściekowe zapchane? Powiem szczerze że dziwny objaw bo tej wody jest naoprawde dużo a więc jak długo się nie otworzy klapy to zaraz zacznie gnić od środka.
    148 KM & 303 NM by MASTER'S TUNING

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

patryk891, sprawdź uszczelki przy szybie
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• patryk891
        Ambiente
        • 2010
        • 104
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sprawdzałem tam w sumie nie ma żadnych uszczelek moim zdaniem wszystko szczelne czasem mam jeszcze wystawioną antenę na dach od cb i mogłoby po kablu lecieć, ale woda się pojawia nawet jak nie ma anteny na dachu

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

patryk891, a posiadasz tylną wycieraczkę szyby ? Być może to właśnie ona jest powodem, że masz wodę pod klapą. Włącz spryskiwanie szyby i zobacz czy leci płyn. Jeżeli nie tzn., że ciśnienie wysunęło wężyk i płyn leci Ci do obudowy zamiast do spryskiwacza
          "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• śliweers
            Drive
            • 2013
            • 71

jak dla mnie przypadek jak u znajomego przecieka znaczek skoda / emblemat skoda ten na środku
            odklej kup oryginał przyklej jak trzeba i kpo kłopocie

5J0853621AAUL
            Octavia 1 liftback i kombi 97-11 przód i tył cena w aso 72zl szt jak chcesz zalatwie za 120zł 2szt plus ewentualna przesyłka

ps jak sie bawić to sie bawić od razu na ladniejszy
            Mój Szkodnik O1 ASZ
            Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po facelift

Komentarz

• patryk891
              Ambiente
              • 2010
              • 104
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Biszczu, nie posiadam tylnej wycieraczki ale kolega śliweers, dobrze sugeruje bo znaczek na tylnej klapie jak i z przodu jest już mocno zużyty a więc sprawdze to jak najszybciej !!!! i dam znać

Komentarz

• śliweers
                Drive
                • 2013
                • 71

zdejmij ta cala plastikowa oslone klapy wsadz kogos do bagaznika i lej woda a osoba w srodku niech obserwuje, porada lej ze szlaufu nie karcherem.
                Mój Szkodnik O1 ASZ
                Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po facelift

Komentarz

Pracuję...